اخبار

طراحی بیوفیلیک چیه؟ مقاله معماری زیست دوست-ترکیب طبیعت

طراحی بیوفیلیک چیست؟

طراحی بیوفیلیک امروزه یکی از داغ ترین گرایش ها در معماری و دکوراسیون داخلی است. اما طراحی بیوفیلیک دقیقاً چیست؟چگونه به نظر می رسد و آیا واقعا برای ما مناسب است؟ با اینکه بیوفیلیک یک اصطلاح پیچیده است اما موضوع ساده ای را توصیف می کند:”میل اولیه ی انسانی ما،برای احساس ارتباط با طبیعت“. بیایید در مورد این روند و بحث بر سر ارزش آن بیشتر بدانیم.

 

طراحی بیوفیلیک چیست؟

بیوفیلیا را می توان به عنوان عشق به طبیعت تعریف کرد. بنابراین طراحی بیوفیلیک، تمام طرح هایی را که بر طبیعت متمرکز هستند،پوشش می دهد. در سال‌های اخیر،تعداد فزاینده‌ای از ساختمان‌های شرکتی و همچنین نمونه‌های طراحی بیوفیلیک داخلی،توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند. با این حال، ایده ی آوردن گیاهان به داخل و اطراف ساختمان ها هزاران سال است که وجود داشته است.

برای مطالعه بیشتر: ایده محوطه سازی وحیاط و ویلا وباغ- زیباترین وجدیدترین خلاقیت

 

طراحی بیوفیلیک ساختمان اداری

 

طرح های بیوفیلیک شامل طیف وسیعی از مفاهیم است که یک طراح یا معمار می تواند در طرح های ساختمان خود بگنجاند. برخی از رایج ترین ایده ها عبارتند از:

    • افزودن گیاهان و درختان به دیوارها،طراحی داخلی،سقف ها و محوطه سازی

    • استفاده از نور طبیعی

    • تلاش برای شکستن مانع بین داخل و خارج ،از طریق استفاده گسترده از نورگیرها،درهای کشویی و بالکن

    • معرفی آب نماها

    • در صورت امکان احیای حیات وحش،به ویژه حشرات و پرندگان کوچک

    • استفاده از تصاویر و رنگ های مرتبط با دنیای طبیعی

    • کپی کردن الگوهای تصادفی موجود در طبیعت در نماها،پلان های کف یا کاغذ دیواری

    • استفاده از مواد طبیعی،به ویژه چوب،خاک رس یا پشم در سازه و مبلمان

 

برای مشاهده ایده ها و سنگ های جدید و با فرآوری های خاص،کلیک کنید.

 

شما کدام محیط را برای اطراف ترجیح می دهید؟

برای درک جذابیت طراحی بیوفیلیک، دو سناریو زیر را با هم مقایسه کنید:

گزینه 1:  هر روز صبح به یک دفتر کار در یک ساختمان شیشه ای و فولادی می روید. لابی تماماً دارای کف سنگی،مبلمان خاکستری و خطوط مستقیم است.آسانسور شما را به دفتر خود می‌برید، جایی که ردیف به ردیف میزها، صندلی‌ها و مانیتورها را می‌بینید. از پنجره،منظره ای از ساختمان های بتنی و جاده های شلوغ دارید.

گزینه 2:  با ورود به ساختمان اداری خود،صدای یک فواره را می شنوید و متوجه شکوفه شدن گل ها می شوید. گل ها پروانه هایی را که در لابی زندگی می کنند،جذب می کنند. محوطه ورودی ساختمان دارای نماهای چوبی مواج و مقدار زیادی نور طبیعی است. هنگامی که به دفتر خود می رسید،تقریباً انگار وارد یک گلخانه شده اید.این فضا مملو از انواع گیاهان خانگی،دیوار سبز و نشیمن و میزهایی با طراحی ارگونومیک است که در سراسر طبقه قرار گرفته اند.

ممکن است برای بسیاری از مردم، دفتر دوم -که شامل چندین عنصر بیوفیلیک رایج است- بسیار جذاب تر باشد.

 

مزایا ومعایب طراحی بیوفیلیک

مزایای طراحی بیوفیلیک چیست؟

طرفداران طراحی بیوفیلیک به طیف گسترده ای از مزایای حاصل از این رویکرد،ازجمله موارد زیر اشاره می کنند:

  • بازدهی:مطالعات مختلف نشان میدهد که وقتی افراد به طبیعت وعناصر طبیعی نزدیک هستند،بازدهی مثبت بیشتری دارند، بهتر تمرکز می کنند و سخت تر مطالعه می کنند.
  • کاهش استرس و افزایش سلامتی :از قدیم اعتقاد بر این بود که قرار گرفتن در فضای سبز ویا در کنار سایر گیاهان باعث کاهش استرس می شود و تحقیقات علمی نیز این فرضیه را تایید می کند.
  • برای محیط زیست بهتر است: کاشت درختان و درختچه ها میتواند،فواید زیادی برای محیط زیست داشته باشد.از جذب کربن گرفته تا ایجاد تغییرات آب و هوایی.
  • تهویه: گیاهان میتوانند با جذب کربن و تولید اکسیژن به تهویه هوا کمک کنند.

 

 

معایب و انتقاد از مفهوم طراحی بیوفیلیک

طراحی بیوفیلیک یک مفهوم نسبتاً جدید است.به طور کلی میتوان گفت، نقطه ضعف اصلی برای انتخاب بیوفیلیک،نحوه نگهداری از آن است. همچنین برخی افراد به سبب داشتن آلرژی، درانتخاب گیاه محدودیت دارند. هزینه بالای این طراحی نیز ممکن است جزو معایب آن محسوب شود.برای رفع این مشکل،میتوانید با توجه به بودجه خود، طراحی انجام دهید.

 

 

در روزهای آینده به تکمیل مقاله و پاسخ به سوالات رایج در این زمینه خواهیم پرداخت. همچنین شما عزیزان میتوانید با مراجعه به قسمت وبلاگ سایت سنگبری پارس،مقالات بیشتری در زمینه معماری،سنگ و ساختمان مطالعه نمایید. با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *