فهرست مطالب

جلوگیری از افتادن سنگ نما با 11 نکته طلایی

جلوگیری از افتادن سنگ نما - جلوگیری از ریزش سنگ نما

جلوگیری از افتادن سنگ نما با در نظر گرفتن علت افتادن سنگ نمای ساختمان امکان پذیر بوده که این دلایل میتواند از قبل مشخص و قابل پیش بینی باشد. دلایلی همچون وزن بالای سنگ مورد استفاده در نما، کیفیت پایین ملات، نصب نادرست و… میتواند پیش از اجرا و رقم خوردن چنین حوادثی، هشداردهنده باشد. علاوه بر علت های بیان شده، علت ریزش سنگ نما، موارد دیگری نیز میتواند باشد که مقاله ای به صورت جداگانه به بررسی آن پرداختیم. حال میخواهیم به بیان روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما بپردازیم.

روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما قبل از نصب

علت ریزش سنگ ها عمدتا نصب نامناسب یا رعایت نکردن نکات لازم است. همچنین سنگ‌هایی که از نظر کیفیت پایین هستند، ممکن است مقاومت کافی در برابر شرایط جوی و فشارهای مکانیکی نداشته باشند. این موضوع می‌تواند باعث ترک‌خوردن یا شکستگی سنگ‌ها و در نتیجه افتادن آن‌ها شود. برای جلوگیری از ریزش سنگ نما قبل از نصب، لازم است موارد زیر رعایت شود.

استفاده از سنگ ساختمانی مناسب

سنگ های ساختمانی با توجه به عواملی همچون جنس یا نوع سنگ، نحوه تشکیل، نوع فرآوری یا پرداخت و… دارای ویژگی هایی هستند که میتواند کاربرد آنها را متمایز کند. انتخاب صحیح و استفاده از سنگ های مناسب میتواند تاثیر بسیار زیادی در عدم سقوط سنگ از نمای ساختمان داشته باشد و از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کند.

به طور خلاصه در این مورد لازم است اطمینان حاصل کنید که سنگ‌های انتخابی از نظر کیفیت و استحکام مناسب باشند. همچنین سنگ‌ها باید عاری از ترک‌ها و ضعف‌های داخلی باشند. اگر پروژه شما بزرگ است و متراژ زیادی سنگ لازم دارید، میتوانید از فروشنده سنگ، تست‌های آزمایشگاهی یا اصطلاحا آنالیز سنگ را دریافت کنید. استفاده از آزمایش‌های کیفیت برای بررسی مقاومت و ویژگی‌های فنی سنگ، نظیر جذب آب و مقاومت در برابر فشار مفید است.

روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما قبل از نصب

نکته دیگر در این زمینه این است که اگر سنگ‌های ساختمانی در هنگام تولید به درستی برش نخورده باشند، ممکن است به درستی روی دیوار نصب نشوند. این مسئله می‌تواند به کنده شدن و افتادن سنگ‌ها منجر شود. انتخاب سنگ‌هایی با ضخامت یا وزن نامناسب برای نمای ساختمان می‌تواند مشکلاتی از قبیل فشار زیاد و عدم پایداری را به دنبال داشته باشد که منجر به افتادن سنگ‌ها می‌شود. استفاده از سنگ‌هایی که با استانداردهای ساختمانی مطابقت ندارند، ممکن است به دلیل عدم پایداری و مقاومت کافی، مشکلاتی در نمای ساختمان ایجاد کند.

آماده سازی اصولی سطح زیرکار

یکی از روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما، آماده سازی صحیح زیر سطح سنگ است. سطح دیوار مورد نظر قبل از نصب، باید کاملاً تمیز و عاری از گرد و غبار، چربی یا هرگونه آلودگی باشد. همچنین در صورت نیاز، از پرکننده‌های مخصوص برای پر کردن درزها و ترک‌های سطح دیوار استفاده کنید تا پس از اجرا این عوامل موجب سقوط سنگ نشود. عدم آماده‌سازی صحیح سطح زیرین برای نصب سنگ می‌تواند بر چسبندگی و دوام نصب تأثیر منفی بگذارد.

استفاده از ملات و مصالح با کیفیت برای جلوگیری از افتادن سنگ نما

ملات مورد استفاده برای نصب سنگ، باید با نوع سنگ و شرایط جوی محیط سازگار باشد. برای سنگ‌های طبیعی معمولاً از ملات‌های سیمانی یا اپوکسی استفاده می‌شود. همچنین ملات باید به درستی ترکیب یا مخلوط شده و با نسبت‌های دقیق مطابق دستورالعمل تولید کننده آماده شود. سنگ‌هایی که با چسب‌ها یا ملات‌های غیرمناسب استفاده می‌شوند، ممکن است به درستی به سطح دیوار بچسبند و این می‌تواند باعث افتادن آن‌ها شود.

به کارگیری روش های نصب صحیح

نصب صحیح سنگ ها یکی از موارد مهم در جلوگیری از افتادن سنگ نما می باشد. اگر سنگ‌ها به درستی نصب نشوند یا از روش‌های مناسب برای نصب آن‌ها استفاده نشود، احتمال افتادن سنگ‌ها زیاد می‌شود. همچنین علاوه بر استفاده نادرست از روش‌های نصب، عدم رعایت استانداردهای مربوط به نصب سنگ‌ها نیز می‌تواند منجر به ریزش آن‌ها شود.

اسکوپ سنگ نما

اسکوپ سنگ نما (مهار یا اسکوپ) یکی از روش هایی است که میتواند باعث مهار سنگ و جلوگیری از ریزش آن از نما شود. در شرایط بروز عوامل غیرطبیعی همچون وزش بادهای شدید و یا زلزله و… اهمیت اسکوپ سنگ نما بیشتر مشخص میشود. در این روش، سنگ کار با استفاده از ابزار های فلزی که ضد زنگ نیز هستند، سنگ ها را به نما متصل میکند. این کار برای سنگ های با ابعاد بزرگ اهمیت بیشتری داشته و به تثبیت سنگ به نما کمک کرده و احتمال ریزش کمتر میشود. اسکوپ به روش سیمی، پروانه ای و… انجام میشود.

اسکوپ سنگ نما (مهار یا اسکوپ) یکی از روش هایی است که میتواند باعث مهار سنگ و جلوگیری از ریزش آن از نما شود.

در نظر گرفتن شرایط جوی منطقه

برخی از سنگ‌ها برای شرایط جوی خاصی مناسب هستند. استفاده از سنگ‌هایی که برای اقلیم و شرایط محیطی منطقه مناسب نیستند، می‌تواند به آسیب دیدن و افتادن آن‌ها منجر شود. گذشت زمان و اثرات جوی مانند تغییرات شدید دما، باران، برف، یخ‌زدگی و… می‌تواند باعث فرسایش و زنگ‌زدگی در تجهیزات و چسب‌های مورد استفاده در نصب سنگ‌ها شود.

اجرای سنگ نما در شرایط آب و هوایی مناسب

باتوجه به شرایط جوی و تغییرات دما در فصول سال، بخصوص در کشور چهار فصلی همچون ایران، لازم است قبل از شروع سنگ کاری شرایط اجرا را در نظر بگیرید. به عنوان مثال تابش مستقیم خورشید میتواند ملات پشت سنگ را زودتر خشک کند در حالی که در زمستان این فرایند دیرتر اتفاق میافتد که نیاز به پیش بینی قبل از اجرای سنگ است. نفوذ آب به پشت سنگ‌ها و یخ‌زدگی آب در فصول سرد می‌تواند باعث کاهش چسبندگی و آسیب به سنگ‌ها شود. همچنین تغییرات دمایی شدید می‌تواند باعث انبساط و انقباض در سنگ‌ها و چسب‌ آن شده که این موضوع به مرور زمان می‌تواند منجر به ریزش سنگ‌ها گردد.

سنگ پارس | سنگ خاص

مشاوره تخصصی رایگان و استعلام قیمت سنگ

سنگ پارس | سنگ خاص

مشاوره تخصصی رایگان و استعلام قیمت سنگ

بندکشی در بین سنگ ها برای جلوگیری از افتادن سنگ نما

یکی از اقداماتی که میتواند در جلوگیری از افتادن سنگ نما موثر باشد، بندکشی است. بندکشی بین سنگ ها علاوه بر ایجاد زیبایی، میتواند با وصل کردن سنگ های نما به یکدیگر در یک بند، وزن آنها را تقسیم کرده و همچنین از نفوذ آب به پشت سنگ ها و سست شدن ملات آنها نیز مجلوگیری میکند.

پیچ کردن سنگ نما به جای چسباندن آن

یکی از روش های قدیمی و تقریبا منسوخ برای تثبیت سنگ نما، پیچ کردن سنگ به نمای ساختمان است. این روش در گذشته بسیار استفاده می شد اما بدلیل ایجاد تاثیر منفی برروی ظاهر و زیبایی نما، کم کم از دور خارج شد.

روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما پس از نصب

رعایت نکات بیان شده قبل و هنگام نصب میتواند تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از افتادن سنگ نما داشته باشد. اما برای اطمینان بیشتر لازم است نکات دیگری را نیز در نظر داشته باشید که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما پس از نصب

آب‌بندی و محافظت از سنگ‌ها

استفاده از مواد آب‌بند جهت جلوگیری از نفوذ آب به پشت سنگ‌ها و کاهش احتمال یخ‌زدگی و ترک‌خوردگی ملات میتواند تاثیر زیادی بر عمر آن و همچنین جلوگیری از ریزش داشته باشد. همچنین پس از نصب برخی سنگ ها، لازم است از مواد محافظت‌کننده سطح سنگ‌ها استفاده کنید تا از نفوذ آب و آلودگی‌ها جلوگیری شود.

مراقبت از نما

 بازبینی منظم و دوره‌ای نما برای شناسایی نقاط ضعف و ترمیم سریع آنها می‌تواند از ریزش سنگ‌ها جلوگیری کند. در صورت مشاهده هرگونه ترک‌خوردگی یا ریزش جزئی، سریعاً اقدام به ترمیم کنید.

فرونشست ساختمان

تغییرات در ساختار ساختمان، نوسانات و یا حرکت‌های سازه‌ای می‌تواند فشار زیادی به سنگ‌ها وارد کند و باعث افتادن آن‌ها شود. بارهایی مانند وزن اضافی، ضربات و فشارهای مکانیکی می‌تواند بر استحکام سنگ‌ها تأثیر بگذارد و موجب افتادن آن‌ها شود.

با اجرای این روش‌ها و رعایت اصول صحیح نصب و نگهداری، می‌توانید از ریزش سنگ نما پس از نصب جلوگیری کنید و نمای ساختمان را در شرایط ایده‌آل نگه دارید.

نتیجه گیری

در این مطلب مهم ترین روش های جلوگیری از افتادن سنگ نما را بیان کردیم. به طور کلی میتوان گفت: انتخاب سنگ‌های با کیفیت بالا با دریافت مشاوره از متخصصان، استفاده از مصالح مناسب، به کارگیری سنگ کار حرفه ای که اصول و استانداردهای لازم را د رنظر بگیرد و… میتواند برای جلوگیری از ریزش سنگ نما مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.