انواع نمای ساختمان و سبک نمای ساختمان
(نمای مدرن ، نمای کلاسیک یا نمای رومی ، نمای مینیمال ، نمای اسلامی)
در سال های اخیر طرح ها و سبک های مختلف و جذابی برای نمای ساختمان به وجود آمده است . این مسئله علاوه بر مزایایی که دارد ، انتخاب نمای ساختمان را ، برای اشخاصی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارند، سخت کرده است.در این مقاله تلاش شده ، به طور اجمالی و مختصر ، به معرفی و توضیح انواع نماهای ساختمانی پرداخته شود. شما میتوانید با تحقیق و داشتن اطلاعاتی هرچند مختصر ، انتخابی درست و مناسب در این زمینه داشته باشید.با ما همراه باشید.
سبک های معماری و نما شامل موارد زیر می شوند:
- نمای مدرن
- نمای کلاسیک یا نمای رومی
- نمای مینیمال
- نمای اسلامی
نمای مدرن ساختمان
استفاده از به روزترین اصول معماری ویژگی بارز و اصلی در نمای مدرن است. اگر بخواهیم بهتر به توضیح این نما بپردازیم باید بگوییم این نما در مقابل نماهای قدیمی و نمای رومی که جزئیات زیاد و پیچیده ای دارند ، قرار گرفته است.به طور کلی باید گفت نمای مدرن نمایی است که علاوه بر داشتن خلاقیت و زیبایی ، بسیار ساده است و همین سادگی این نماست که آن را جذاب کرده است.
از جمله مواردی که در طراحی نمای مدرن مد نظر است ، سادگی در طراحی و اجرا نما و در عین حال به کارگیری خلاقیت و زیبایی است. خطوط افقی وقائم در طراحی نمای مدرن به شکلی زیبا و با نظم خاص به کاربرده میشوند. در این نوع نما برخلاف نمای کلاسیک ، علاوه بر یک نوع متریال رایج ، میتوان همزمان از چند متریال استفاده کرد. باید توجه داشت که در استفاده از متریال مختلف زیاده روی نشود ، زیرا اساس این نوع طراحی نما ، سادگی آن است.
در اجرای این نما از مصالح ساختمانی مختلفی همچون سنگ ساختمانی ، شیشه (کرتین وال) ، کامپوزیت و …. استفاده میشود. از نظر استحکام و مقاومت بهترین متریال برای نما ، سنگ است . با توجه به فرآوری های مختلف که در سال های اخیر بر روی سنگ انجام میشود ، تنوع بالایی در این زمینه در انتظار شماست.
نمای کلاسیک یا رومی ساختمان(نمای ساختمان کلاسیک)
نمای رومی از جمله نماهایی است که در سال های اخیر بسار مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. این نما عموما به نمایی گفته میشود که از جزئیات و المان های بسیار تشکیل شده است. پنجره های مستطیل شکل ، ستون ، صراحی ، ایوان جلویی، قوس های گرد وعریض، قرنیز های رومی و … از جمله این موارد هستند. ویژگی مهم نمای رومی یا کلاسیک ، تقارن ساختمان بین دو طرف است.
نکته قابل توجه در مورد این نماها این است که این نماها و سنگ های مرتبط با آن با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب و مورد استفاده قرار گیرد. هرچند امروزه این نما بسیار کاربردی شده است اما به کارگیری نما و سنگی که به مرور زمان، دچار مشکل نشود و استحکام لازم برای استفاده در مناطق مورد نظر را داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
نمای مینیمال ساختمان
ساختمان های مینیمالیستی ، ساختمان هایی منحصر به فرد و خیره کننده هستند . اکثر سازههای سبک مینیمالیسم ، با استفاده از جدیدترین مواد و با پیروی از اصول مینیمالیسم، شیک، تخیلی و فوقالعاده مدرن هستند. مینیمالیسم، همانطور که از نامش پیداست، نبود هر چیز اضافه است که در عین حال کاربردی و زیبا است. این معماری در ایران کمتر از سایر معماری ها به چشم میخورد.
از جمله ویژگی های رایج معماری مینیمالیستی عبارتند از:
- اشکال هندسی خاص ، پنجره های بلند.
- متریال محدود و ساده و بدون تزئینات پیچیده .
- اجزا وخطوط منظم و صاف و بدون زاویه .
- تکرار فضا برای ایجاد حس نظم و یکپارچگی.
- فضاهای ساده و باز .
رنگ سفید ، رنگ طوسی و رنگ مشکی از جمله رنگ های خنثی هستند که در عین حال نماد سادگی دارند. عمدتا در نمای مینیمال با توجه به مطالب بیان شده ، از رنگ سفید استفاده میشود. سنگ نی ریز سندبلاست چرمی ، سنگ دبل بلک سندبلاست و …. از جمله سنگ هایی است که برای به کار بردن در این نما میتوان پیشنهاد کرد.
فروشگاه سنگ پارس اینجاست.
نمای اسلامی ساختمان
معماری اسلامی بیش از آنکه به موقعیت بنا یا پیشینه مذهبی معمار مربوط باشد، با ارزش ها و سنت های اسلامی ارتباط دارد. مهمترین بنای معماری اسلامی مسجد است. قلعهها نیز به این دلیل که توسط مسلمانان برای حفاظت از مناطق مسلمان شده ساخته شدهاند، گنجانده شدهاند. به همین ترتیب، خانه شخصی به طور سنتی از دستورات قرآن پیروی می کند، بنابراین خانه ها و کاخ های معمولی اغلب معماری اسلامی محسوب می شوند.
تزئینات معماری یکی از مقاوم ترین هنرهای اسلامی بوده است. تزیین جزئی و اغلب کلی ساختمانها ، از ویژگیهای بارز معماری اسلامی از قرن هشتم به بعد بوده است. بناهای مذهبی و همچنین مجموعههای سکولار با مجموعهای از سبکها و تکنیکها تزئین شدهاند که نشاندهنده کثرت جوامع مسلمان و بیان فرهنگی آنها است. اهمیتی که به تزیین محیط ساخته شده فرد داده می شود در مورد سکونتگاه های موقتی مانند چادر نشینی نیز اعمال شده است.در دوران معاصر، انواع دیگر بناها مانند مقبرهها، موزههای اختصاصی، مدارس اسلامی و مراکز فرهنگی نیز به دلیل ارتباط قوی با اسلام، میتوانستند معماری اسلامی به شمار آیند.
حال شما طبق مطالب گفته شد ، آشنایی مختصری با انواع سبک نما و معماری آشنا شده اید .از این پس به راحتی میتوانید سبک نمای ساختمان مورد نظر خود را با توجه به نکاتی از جمله نوع کاربرد،محیط اطراف ، فضای مورد نظر و …. انتخاب کنید و طراحی مورد نظر خود را اجرا کنید.